Simulering och Programmering

”Automationens handhavande ska inte vara ett hinder, vi vill göra automation tillgänglig för fler”

PLC

När maskinen skall få en ”intelligens” som kan styra maskinens alla funktioner och rörelser, kliver våra automationsingenjörer in i bilden. Vi har en strukturerad programuppbyggnad som kan anpassas utefter alla typer av automationslösningar. Detta i kombination med vår erfarenhet av automation och förståelse för PLC-programmering, optimeras kundernas produktionsprocess för maximal driftsäkerhet. Vår programmeringsuppbyggnad minskar driftstopp, ökar produktionskapaciteten och säkerställer pålitlig och konsekvent prestanda. En stor del av programmering handlar om att skapa ett pedagogiskt gränssnitt för användaren. Tillsammans med kund skapar vi estetiska och intuitiva användargränssnitt.

Vi jobbar med flertalet olika fabrikat och mjukvaror, men det branschledande märket Siemens och dess TIA-portal är även hos oss ledande.

Robot

När det krävs mer avancerade lösningar inom montage och förflyttning av produkter använder vi oss av industrirobotar – vilket är väldigt ofta. Vi är i framkant av den senaste teknologin och använder marknadsledande simuleringsmjukvaror KUKA Sim och Robotstudio, kraftfulla verktyg för simulering och programmering av robotar. För att säkerställa de mest innovativa lösningarna, uppskatta verklighetstrogna cykeltider, mäta utrustningens kapacitet samt hitta det optimala flödet för den specifika processen.

Simuleringsmjukvarorna spelar även en viktig roll för att visualisera idéer praktiskt i ett tidigt konceptstadie med bland annat VR-teknik. Med vår expertis i dessa verktyg kan vi garantera smidig integration av industrirobotar i produktionsmiljö.