Tillbaka till nyheter

Sandvik Coromant ger Pv Systems strategisk AMR order

Industriautomation

Sandvik Coromant i Gimo har gett PV Systems förtroendet i detta projekt innehållande en kombination av robot och AMR teknik. Detta kommer i framtiden att efterfrågas alltmer, säger PV Systems VD och försäljningschef Roger Käll.

Det handlar om en helautomatiserad anläggning där AMR:er kommer transportera Sandvik Coromants olika lastbärare. Robotar kommer flytta produkterna mellan de olika lastbärarna, berättar PV Systems försäljningsingenjör Mikael Ahlinder. En första kontakt togs efter att Sandvik Coromant blivit rekommenderade att vända sig till PV Systems, och det är så klart väldigt hedrande att ett anrikt svenskt multinationellt företag som Sandvik Coromant vill samarbeta med PV Systems. Han tillägger att det finns en global potential på Sandvik Coromant om detta system fungerar väl i Gimo.

Tekniken runt Autonoma Mobila Robotar efterfrågas alltmer och PV Systems har nu visat att vi är en partner att lita på även inom detta område.

Automationen kommer byggas upp och testas här i Tidaholm innan den skall installeras hos kunden i slutet av 2024, med produktionsstart Q1 2025. Den kommer markant förbättra och förenkla för Sandvik Coromants produktionsenhet, avslutar Roger.